Bugatti W16 Mistral Görücüye Çıkıyor

Bugatti W16 Mistral Görücüye Çıkıyor

Günümüzde otomobil dünyası adeta bir evrim geçiriyor. Artık devasa hacme sahip motorlara veda etme zamanı geldi. Çevre bilincinin gelişmesi ve çevreyi korumanın gerekliliğinden doğan bu ihtiyaç, otomobil dünyasını da elektriğe yönlendirdi. Otomobil tutkunlarının mest olduğu büyük hacimli motorlar ve inanılmaz motor sesi artın ne yazık ki yok. Dolayısıyla hemen her marka kendi değişim sürecini başlatmış durumda.

Değişim sürecine giren markalardan biri de Bugatti oldu. Veyron ile otomobil dünyasında inanılmaz işler yapan 8 Litre, çift turbolu W16 motor ürettiği 1000 HP güç ve 1250 nm tork ile sadece 2,5 saniyede 0’dan 100 km/h hıza çıkabilen bir otomobile hayat verdi. Bugatti aynı motoru bir sonraki modeli olan Chiron’da da kullanmıştı. Yapılan iyileştirmelerle bu efsane W16 Chiron’a 1500 HP güç ve 2000 nm tork ile efsane bir performans sağladı.

Otomobil dünyasının en efsanevi motorlarından biri olan bu 8 litrelik 16 silindirli motor bir kez daha bir Bugatti’nin kalbinde yer alacak. Yeni tanıtılan Bugatti W16 Mistral de gücünü tıpkı Veyron ve Chiron’da olduğu gibi efsane W16’dan alacak. Bu otomobil tutkunları için sevindirici bir haber gibi görünse de ne yazık ki hemen arkasından aynı derecede üzücü bir haber daha geldi. Ne yazık ki W16 Mistral bu motorun kullanıldığı son Bugatti olacak.

Veyron’dan bu yana geliştirilerek Chiron ve şimdi de W16 Mistral’de kullanılacak olan 8 litrelik 16 silindirli bu motor yine geliştirildi ve daha güçlü hale geldi. Veyron’da 1000 HP, Chiron’da 1500 HP güç üreten efsane W16, Mistral’de tam 1600 HP güç üretecek. Bu da demek oluyor ki 2019 yılında Bugatti Chiron tarafından 417 Km/h ile kırılan dünya hız rekorunun yeni adayı da belli oldu.

Bugatti’nin hiper otomobili W16 Mistral, tasarımı ile de oldukça yenilikçi çizgiler taşıyor. Özellikle arka stop aydınlatmalarındaki çarpı şeklindeki ledler bu zamana kadar Bugatti markasında çok da görmeye alışık olduğumuz detaylar değil. Ancak Bugatti ile artık özdeşleşen yuvarlak formlu ızgarayı W16 Mistral ile de görmeye devam edeceğiz.

Şirket yetkililerinin açıkladığına göre Bugatti 99 adet W16 Mistral üretecek. Bir Bugatti oluşuyla birlikte zaten yetrince değerli olan W16 Mistral, son 8 silindir W16 motorlu model olması ve sınırlı sayıda üretilecek olmasıyla değerine değer katmış durumda. Henüz satışa sunulmamış olsa da W16 Mistral sahibi olmak isteyenler 5 milyon dolar gibi ciddi bir parayı da gözden çıkarmak zorunda kalacak. Tabi W16 Mistral sahibi olmak için sadece bu astronomik rakamı ödemek yetmiyor. Dünya üzerindeki şanslı 99 kişiden biri olmanız gerekecek.

2024 yılının ilk çeğreğinde sahiplerine teslim edilmeye başlanacak olan bu yeni model adını Mistral rüzgarlarından alıyor. Dolayısıyla tasarımcılar, kullanıcıların rüzgarı hissetmelerine de olanak sağlamak istemiş. Mistral Bugatti tarafından sadece 92 adet üretilen Veyron Grand Sport Vitesse modelinden sonra ilk roadstar otomobil olacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us