Bentley Mulliner Batur Markanın Geleceğine Işık Tutuyor

Bentley Mulliner Batur Markanın Geleceğine Işık Tutuyor

İngiliz otomobillerini gözden geçirdiğinizde göreceğiniz sonuç tasarımsal mirasa oldukça bağlı olan ve farklılaşmaktan hoşlanmayan markalar olacaktır. Bunlardan biri olan Bentley, yıllardır kullandığı belirli tasarımsal detaylardan vazgeçiyor ve yeni dönem için öncü bir model ile karşımıza çıkıyor. Sınırlı adetlerde üretilecek ve gelecek dönemlerde yüksek klasik değerine sahip olması muhtemel olan otomobil Mulliner Batur'un detaylarına birlikte bakalım.

Bentley SUV ve sedan karosere sahip modeller sunmanın yanında en dikkat çekici modelleri GT kategorisinde yer alıyor. 2030 yılına kadar tamamen elektriklenme doğrultusunda planlamalar yapan marka, şu an ürettiği modellerin klasik çizgisinden çıkarak daha yenilikçi sonuçlar sunuyor. İngiliz markanın yeni bir döneme evrilmesinde bayrak taşıyıcı rolünü üslenecek olan Mulliner Batur, Bentley'in geliştirmiş olduğu son konveksiyonel otomobillerden biri olabilir.

İngiliz marka bütün modellerinde çift yapılı far gruplarının kullanırken bahsi geçen model bu çerçeve içerisinden çıkarak tekli bir aydınlatma grubu kullanıyor. İngiliz zarafetinden ödün vermeyen Mulliner Batur, arka profilde ise markanın giderek incelmeye başlayan arka aydınlatma gruplarına bir seviye daha atlatırken aktif spoilerin de bulunduğu arka profilin daha yumuşak ama kararlı bir imaj verdiği görülebiliyor.

Bentley otomobilin iç mekanında dışarıda olduğu kadar güncellemeye gitmiyor, Continental GT'nin önceki nesillerinden de hatırlamakta olduğumuz tasarımsal mirasın devamını sağlayan otomobil, orta panelde yer alan pusula ve sıcaklık ölçer gibi detaylara ev sahipliği yapıyor.

Otomobilin asıl dikkat çekici kısmı ise teknik detayları. Markanın elektriğe geçme hedefi gölgesinde konveksiyonel ve devasa denebilecek bir ünite ile sunulan Mulliner Batur, kaputu altında 6.0 litrelik W12 bir motor ile geliyor. 720 beygir güç ve 1.000 Nm tork çıkışı sağlayan otomobil, motorun yanında sunmuş olduğu limitli kaydırmalı defransiyel ve 4WS gibi özellikler ile sürüş deneyimini zenginleştirmeyi amaç ediniyor.

Bentley'in son dönemde ortaya çıkarmış olduğu en önemli otomobil olabilecek niteliğe sahip olan Mulliner Batur sadece 18 adetlik bir üretim ile sınırlandırılacak. Ortalama olarak 2.000.000 dolarlık bir etiketi olacağı tahmin edilen model, elektrifikasyona geçiş sürecinde barındırmakta olduğu devasa ünitesi neticesinde koleksiyoncular için önemli bir parça olacaktır.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us