2023 Model Insignia Piyasaya Sürülmeyecek

2023 Model Insignia Piyasaya Sürülmeyecek

Alman otomotiv devlerinden Opel gelişen otomotiv sektörüne ayak uydurmak için yeni bazı kararlar aldı. Bu kararlardan biri de D sınıfı sedan modeli Insignia’nın üretimini durdurmak oldu. 2022 yılından sonra Opel fabrikalarından Insignia çıkmayacak.

Otomobil dünyası bir devri kapatıp yeni bir devre başlamanın eşiğinde. Artık neredeyse tüm markalar yüksek motor hacmine sahip, aşırı yakıt tüketen gösterişli modellerden vazgeçerek, daha günlük kullanıma yönelik, yakıt tasarrufu yüksek modellere yönelmiş durumda. Bu kararın temelinde hem ekonomik kaygılar hem de çevreyi korumaya yönelik alınan kararlar yatıyor.

Bunun yanında teknolojinin gelişmesi de otomobil firmalarını bazı yeniliklere zorluyor. Yakın gelecekte yollarda gördüğümüz otomobillerin tamamı elektrikli otomobillerden oluşabilir. Ayrıca tüketicilerin tercihleri de otomobil firmalarının üretim konusunda tercihlerini belirliyor.

Önceleri sadece arazide kullanılan, çok da konforlu olmasa da zorlu arazi şartlarıyla baş etme yeteneği yüksel olan SUV modeller şehir şartlarına uyarlanmış durumda. Artık en yeni teknolojik donanımlarla bezenmiş SUV’ler markaların en çok satan modelleri haline geldi.

Opel de tüm bu gelişmeler ışığında yeni bir karar aldı. D sınıfı sedan modeli olan Insignia artık üretilmeyecek. Insignia hakkında çıkan bir söylentiye bakıldığında, asında üretilmeyecek demek çok da doğru olmaz. Insignia birkaç yıl içinde SUV olarak yeniden karşımıza çıkabilir. Bunun bir örneğini Fransız otomobil markalarından biri olan ve daima yenilikçi modelleri ile gündeme gelen Citroen'de görmüştük. C hatchback modeli C4'ü yenileyen Citroen, bir hatchbackden çok bir SUV'ye benzeyen bir otomobille karşımıza çıkmıştı. 

Opel’in almış olduğu D sınıfı sedan otomobilini üretimden kaldırma kararı ilk değil. Bundan önce Volkswagen de Türkiye’de çok sevilen modeli olan Passat’ın üretimine son verileceğini duyurarak otomobil meraklılarını şaşkına uğratmıştı. Amerikalı otomobil markası Ford da benzer bir karar alarak Mondeo modelini üretimden kaldırdı.

Opel, Insignia modelinin üretiminden vazgeçmesi ile birlikte pazara daha fazla Astra sürecek. Insignia’ya göre daha az donanıma sahip olan, daha makul fiyatlara satılan dolayısıyla satış rakamlarında daha önde olan Astra, Opel’in yeni gözdesi olacak. Daha fazla Astra satmak isteyen Opel’in yakın zamanda Astra’yı yenilemesi bekleniyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us