2022 Skoda Fabia Monte Carlo Sportif Bir Seçenek Olarak Sunuluyor

2022 Skoda Fabia Monte Carlo Sportif Bir Seçenek Olarak Sunuluyor

Yeni Skoda Fabia standart versiyonu ile ülkemize giriş yapmadı fakat marka model için yeni varyasyonlar tanıtmaya devam ediyor. 2010 yılından bu yana markanın en hızlı B segmenti hatchback modeli olacak olan Fabia Monte Carlo, bir dizi değişim geçirerek karşımıza çıkıyor. Gelin detaylara bakalım...

Teknik Ayrıntılar

Fabia Monte Carlo 1.0 ve 1.5 litre hacminde iki adet motor seçeneği; 6 ileri manuel ve 7 ileri otomatik olmak üzere iki adette şanzıman seçeneği ile sunulacak. 108 beygir güç sunacak ve 0-100 hızlanmasını 9,9 saniyede tamamlayacak olan 1.0 litre seçenek, manuel ve otomatik şanzımanlarla sunulurken; 148 beygir güç sunan ve 0-100 hızlanmasını 8 saniyede tamamlayan 1.5 ünite sadece otomatik şanzıman ile gelecek.

Kamiq, Octavia ve Scala başta olmak üzere birçok modelde kullanılan 1.5 litrelik ünite bu modellerde de başarılı olmuş gayet güzel bir motor.

Tasarımsal Farklar

 Model teknik anlamda yapılan güncellemeler yanında tasarımsal detaylarda da farklılaşıyor. Dış trim aksamlarında piano black tercih edilen modelin panjuru, arka difüzörü, yan etekleri ve cam çıtaları bu kapsamda siyaha bürünüyor ve bazı detay değişimlerine gidiyor. Aynı zamanda otomobilin çamurluklarında markanın Laurin&Klement donanımlarında olduğu gibi donanım ismine yer veriliyor. Model standart versiyondan farklı olarak 17 inçlik jantlarla gelirken bu opsiyonel olarak 18 inçe kadar çıkartılabiliyor.

Fabia Monte Carlo iç mekanda standart modelden farklı olarak kırmızı detaylara ve koltuk desenlerine sahip, modele özel olarak konumlanan multimedya teması sportif algıyı teknolojik donanımlara da taşıyor. Modelde standart versiyonda olduğu gibi normalde 8 inç olarak gelen bilgi-eğlence sistemi paneli, isteğe bağlı olarak 9,2 inç boyuta yükseltilebiliyor.

Genel Değerlendirme

Skoda sunduğu modeller ile segmentinin üzerine oynayan ve ufak detaylarla müşteriyi mutlu etmeyi başarabilen, VAG grubunun önemli bir elemanı. Fabia ise grupta İbiza ve Polo gibi kardeşleriyle paylaştığı altyapı ve motor seçenekleriyle başarılı olacağı temelden belli olan bir model. Markanın sunduğu bu tip özel donanımlar, ülkemizdeki fiyatlar neticesinde Skoda kullancı kitlesi tarafından pek tercih edilir mi emin değilim ama bu segmentte performans adına dokunuşlar yapan markalar görmek güzel. Fabia ülkemizde henüz yok fakat B segmenti için kesinlikle önemli bir oyuncu...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us