2022 Mercedes C-Serisi Hayali Olarak Tasarlandı

Mercedes-Benz geçtiğimiz dönemde S ve E Serilerini yeniledi, sırada ise ailenin küçük üyesi C yani "Baby Benz" var. Mercedes-Benz konumuz olan modelin testlerini yapmakla meşgul iken maharetli ellerden de prototip tasarımlar gelmiş.

"Baby Benz" ortaya çıkan casus fotoğrafları ile şekillenmeye devam ediyor, Mercedes'in modellerinde en iyi geri dönüşleri almak adına uzun testler yaptığını göz önünde bulundurursak birçok tahmini varyasyonun çıkacağı da tartışmaya kapalı.

Marka C-Serisi’ni oluşturduğundan bu yana aynı rotayı izliyor: C, ağabeyi S-Serisine göz kırparken E ara bir model oluyor ve bu iki modelden biraz daha ayrışıyor. Bu çıkan görsellerde de (resmi bir yayın olmadığını hatırlatırız) aynı durum söz konusu. Bu durumu özellikle hayal edilen C'nin arka, ön farları ve panjurunda görüyoruz.

Genel olarak görsellerden çok farklı bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum, belki tıpa tıp bu olmasa da ailenin diğer üyeleriyle uyum sağlaması adına, C bu çizgilerden fazla uzaklaşmayacak.

Modelin iç tasarımının fotoğrafları kamuflajlı şekilde görüntülenmişti. Gelen görüntülerden genel formunun anlaşıldığı iç mekan tasarımı, bir kaç ay önce tanıtılan S-Serisine benzeyecek. Ekran yerleşimleri aynı olmasının yanında, ekran boyutları ve kullanım tarzları farklı olacak. Örneğin; W223 S-Serisi’nde klima kontrolleri dokunmatik olarak menüden yapılırken burada orta multimedyadan ayrılmış dokunmatik bir panel görülüyor. Mercedes bu kasa ile uzun yıllardır kullandığı fakat şikayetler alan COMMAND sisteminden de kurtulacak.

Aracın standart motorlu sedan versiyonları hariç Estate ve All-Terrain versiyonlarının da gelme ihtimali yüksek. AMG tarafında ise başlangıç modeli olan C43'e veda edilecek ve bu modelin yerini C53 devir alacak. C'nin en yırtıcı versiyonu ise C63 olarak kalmaya devam edecek.

Son olarak MRA platformu üzerine kurulu aracın bazı değişimler ile uzaması bekleniyor, bu sayede araç selefine göre daha iyi bir bagaj hacmi ve diz mesafesi sunacak. C-Serisinin önceki neslindeki gibi Çin pazarına özel uzun şasi versiyonu olacağı da kesinleşti.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us