2022 Infiniti QX55 SUV

Nissan markasını lüks sınıfta başarılı şekilde temsil etmeyi sürdüren Infiniti, alçak tavanlı SUV modasını QX55 modeli ile 2022 yılında devam ettiriyor.

2022’de Yenilikler Neler?

2022 Infiniti QX55 için dışarıdan bakıldığında rahatlık ve konfor konusunda QX50’ye benzeyebilir. Fakat, Infiniti, modaya ayak uydurarak tasarım konusunda sanatsal dursa da konfor konusunda dezavantaj yaratan alçak tavanlı SUV tasarımını 2022 yılında QX55 model ismiyle devam ettiriyor.

Bu sahip olduğu fastback stili onu daha sanatsal bir çıtaya yükseltirken, iç mekandaki konforundan bir miktar taviz veriliyor.

QX55’in tasarımı, markanın 2003 model yılı içinde piyasaya sürülen iddialı FX modelinden ilham alıyor. Ancak, platform olarak kompakt QX50 SUV ile aynı platformda geliştiriliyor. QX50’de de bulunan değişken zamanlamalı turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motordan güç alan 2022 Infitini QX55, standart olarak dört tekerden çekiş sistemi ile geliyor.

Infitini markasının tamamen yeni bir modeli olarak ortaya çıkardığı QX55’in en yakın rakipleri arasında BMW X4 ve Mercedes-Benz GLC Coupe modelleri bulunuyor.

Üç farklı donanım seviyesi ile gelen 2022 Infitini QX55 SUV’in temel paketinde Luxe, orta kademede Essential ve en yüklü versiyonunda Sensory isimli modeller bulunuyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Infitini QX55, QX50 ile tamamen aynı olan 268 beygir gücündeki sıkıştırmalı turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli VC Turbo motoru tarafından destekleniyor. Şanzıman tarafında ise sürekli değişken otomatik şanzıman (CVT) kullanılıyor ve dört tekerden çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

Performans yetenekleri konusunda aynı motoru paylaştığı QX50 ile benzer değerleri sunan 2022 Infitini QX55, 0’dan 100’e 6,4 saniyede ulaşıyor.

Her ne kadar arkaya doğru alçalan tavanı nedeniyle konfor konusunda problemli gibi hissettirse de gerek sürücü gerekse yolcular için oldukça kaliteli bir sürüş hissiyatı sunuyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2022 Infiniti QX55’in iç mekanı, aynı platformu paylaştığı QX50 ile kıyaslandığında biraz daha mütevazi bir tasarım sunuyor. Temel modellerde standart olarak suni deri döşeme kullanılırken, hakiki deri ve yarı anilin deri seçenekleri opsiyonlar listesinde kendine yer buluyor.

QX55’te siyah renkli, açık gözenekli ahşap kaplamalar ile oldukça sportif SUV iç mekanları arasında yeni bir soluk oluyor.

Bununla birlikte, tasarım konusunda oldukça güzel gözüken eğimli tavanı sonucunda arka tarafta seyahat etmek isteyen uzun boylu kişiler için konfor problemi yaşayabilir.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

2022 Infiniti QX55, tıpkı diğer Infiniti modellerinde olduğu gibi çift ekranlı bir bilgi eğlence sistemine sahip olarak geliyor. Üst ekran üzerinden, navigasyon hizmeti sağlanırken, alt ekran üzerinden radyo, medya ve araç içi ayarlara ulaşabiliyorsunuz.

Ayrıca tüm Infiniti QX55 modelleri Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servislerinin yanı sıra kablosuz şarj standına da standart donanım olarak sahip oluyorlar. İyi kalitede müzik dinlemek isteyen kişilerin bir numaralı tercihlerinden biri olan BOSE Premium ses sistemi ise opsiyonlar listesinde yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2022 Infiniti QX55, standart olarak sunulan bir dizi güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri ile birlikte geliyor. Bununla birlikte yarı otonom sürüş hizmeti sunan ProPilot Assist sürüş modu da QX55’de bulunan bir diğer sürücü yardımcı özelliği olarak ön plana çıkıyor.

Infiniti QX55’de standart olarak bulunan temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Çarpışma uyarıcı ve otomatik acil frenleme sistemi
  • Çapraz trafik uyarıcı ve kör nokta izleme sistemi
  • Yarı otonom sürüş modu ve hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Infiniti QX60

Yeni Infiniti QX60

2021 Infiniti QX50

Audi RSQ8 ABT’lendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us