2021'de Çok Konuşulacak Otomobiller

2021'de Çok Konuşulacak Otomobiller

Markalar yıllar içerisinde pazara onlarca model çıkarıyor, gün içinde birçok farklı otomobilin birçok yerde haberlerini görüyoruz. Her yılın ve dönemin trendlerine göre öne çıkan popüler modeller oluyor. Özellikle sektörde 2020 yılında yaşanan anormal haraketlilik sonrasında 2021 yılı epey merak konusu. Gelin bu yıl karşımıza en çok çıkacak modellere detaylarıyla birlikte göz atalım.

Yeni Peugeot 208

Peugeot kendi başına son dönemin parlayan yıldızlarından biri. 208'i de markanın son çıkardığı modeller ardından oldukça merak ediyorduk. Geçtiğimiz günlerde artık Türkiye topraklarında da alınabilir olan 208, sportif tasarımı ve sınıfının üzerinde özellikleriyle dikkatleri üzerine topladı.

Corsa ile aynı altyapıdan yükselen bu B hatcback, aslında çok geniş bir potansiyel müşteri ağına sahip; ilk arabasını alacak insanlar, küçük aileleler, gençler, şehir içinde pratik bir araba isteyenler gibi bir çok kullanıcı 208'i tercih edebilir. 208, 309 litrelik bagaj hacmi ve 3 adet Isofix girişi ile gayet pratik bir B hathback. Aynı zamanda model "Car of the Year 2020" ödülüne de layık görüldü.

Bir 208 sahibi olmak istediğinizde ödemeniz gereken minimum tutar 169.000 TL, alabileceğiniz en pahalı 208 ise 231.500 TL'lik bir fiyat etiketine sahip.

Bu model hakkında daha detaylı bilgi için "Yeni Peugeot 208" yazımızı okumayı unutmayın!

Yeni Dacia Stepway

Yeni Dacia Stepway eskisine göre çok yol katetmiş olarak geliyor, yeni altyapısı, yeni ve daha stil sahibi tasarımı, yeni teknolojileri ile model selefinde oluşan kalitesizlik algısını yıkacak.

Stepway önceki neslinde 1998 yılından kalma Clio 2'nin kullandığı altyapı üzerinden şekilleniyordu, bu altyapı günümüz için oldukça eski ve yetersizdi. Yeni Stepway artık Captur ve Clio 5 gibi güncel araçların şekillendiği CMF-B platformu üzerinde gelecek.

Değişen tasarımı ile eski neslinin basitliğinden sıyrılan Stepway artık çok daha şık ve göz alıcı olacak, yenilenen ve LED teknolojisine kavuşan ön-arka aydınlatma grubu, modeli o yaşlı görüntüsünden kurtaracak.

Bu tasarım değişimlerinden nasibini alan iç mekan da artık çok daha teknolojik ve yenilikçi. Yeni gelen 8 inç boyutundaki ekran, fabrika çıkışı bulunacak olan telefon tutucu ve telefona yüklenecek program sayesinde eş zamanlı çalışacak ekosistem, dijital klima ve çok daha renkli iç mekanı ile model çok daha güçlü gelecek

Fiyatları hakkında kesin bir bilgimiz bulunmasa da bu araç Egea Cross'un direkt rakibi olacak ve baz donanım yüksek ihtimalle %50'lik ÖTV diliminde tutulmaya çalışılacak.

Bu model hakkında daha detaylı bilgi için "Yenilenen Dacia Modelleri" yazımızı okumayı unutmayın!

Yeni Skoda Octavia

Skoda da Peugeot gibi çok yol kat eden markaların başında, ergonomik otomobilleri ve pratik çözümleriyle ön plana çıkan marka, Yeni Octavia modeli ile kendinden çok söz ettirecek ve çokça satacak. Hatta algısal ve satış başarısı olarak Passat'ın yerini alacağı bile düşünülüyor.

Skoda Octavia uzun süre sonra çok kapsamlı bir yenilemeye girdi, bu operasyon sonrasında iç ve dış mekan tamamen değişti. Dışarıdan akıcı ve kararlı bir duruşa sahip olan Octavia markanın D segmentinde adından söz ettiren oyuncusu SuperB'e bile yaklaştı.

Arkada grubun ünlü otomobili Passat kadar diz mefasesi ve kullanım alanı sunan, 600 litre bagaj hacmiyle neredeyse rakipsiz olan model, C segmentinde doğan fakat bence D segmenti müşterisini hedef alan bir otomobil.

Bir Octavia sahibi olmak isterseniz en az 320.000 TL para ödemeniz gerekiyor, eğer araçtan daha çok şey istiyorsanız da bu fiyat 370.000 TL bandına kadar çıkabiliyor.

Bu model hakkında daha detaylı bilgi için "Yeni Skoda Octavia" yazımızı okumayı unutmayın!

Egea Cross

2015 yılından bu yana Türkiye'nin en çok satan modeli olan Fiat Egea, 2021 itibari ile makyajlandı ve yeni bir karoser seçeneğine kavuştu. 3 karoserde satın alınabilen Egea ailesi, Egea Cross'un da eklenmesiyle 4 araca çıktı.

Egea Cross, hatchback Egea'nın yerden yükseltilmiş versiyonu, süspansiyon yapılarında da herhangi bir değişiklik bulunmuyor. Fakat bu yükseklik aracın bozuk yollarda daha konforlu ve kolay kullanılır olmasını sağlıyor.

Bireysel Egea kullanıcıları, sedanın filolarda çok tercih edilmesi sebebi ile büyük oranda hatchback seçeneklere kayıyorlardı, aynı zamanda Egea hatchback ve Egea station wagonun arka süspansiyonları farklı olduğundan dolayı daha konforlu olması da bu seçimde önemli bir unsurdu. Bireysel Egea kullanıcıları ve sıfır aynı zamanda ekonomik bir araç almak isteyen kullanıcılar büyük oranda Egea Cross tercih edecektir.

Bir Egea Cross sahibi olmak için gözden çıkarmanız gereken değer minimum 154.000 TL, donanımı Lounge yapıp motorda da 1.6 Multijet'e terfi etmek istediğinizde ise fiyat 232.000 TL'ye çıkıyor. Eklemekte fayda var, hatchback versiyonun da tepe fiyatı aynı.

Bu model hakkında daha detaylı bilgi için "Makyajlı Egea" yazımızı okumayı unutmayın!

Yeni Hyundai Bayon

Hyundai çıkardığı Kona, Tucson gibi modeller ile adından oldukça söz ettiriyor. Özellikle 2020 yılında genel SUV satışlarında model bazında, Duster ve 3008'den sonra üçüncü sıraya yerleşen Tucson, Türkiye'de 1596 adetlik satışıyla markanın taşıyıcısı konumunda. Hyundai, SUV segmentinden gelen satışları beğenmiş olacak ki buraya yeni eklemeler yapıyor. (Kona ve Bayon'un crossover olduğu bilincindeyiz fakat Türkiye'de böyle bir otomobil sınıfı yok.)

Bayon, markanın Kona modeli altına konumlandıracağı ve Türkiye'de üreteceği B-SUV modeli olacak. Model için henüz marka tarafından yayınlanmış bir görsel, ya da herhangi bir veri yok fakat fiyat politikası iyi işlerse bu segmentin yükselişi ile Hyundai Bayon'un burada kendine kolayca yer bulabileceğine inanıyor.

Yeni Seat Leon

Yeni Seat Leon aslında çok yeni bir otomobil değil fakat ülkemize Golf ve Leon kardeşlerin geç girmesi hatta birinin halen resmi olarak girmemesi sonucu bizim için yeni bir otomobil. Tasarımıyla önceki nesilde bulundurduğu iddiayı sürdüren ve hatta üzerine koyarak devam eden model bir çok kişinin beğenisini aldı.

Ülkemizde yükselen otomobil fiyatları ardından pazara girdiği düşük fiyatla dikkatleri üzerine çeken Leon, ciddi bir oyuncu olacak ve kesinlikle adından bahsettirecek.

Leon bu yazının yazıldığı tarihte sadece, 1.5 lt TSI motoru (benzinli) ve manuel şanzımanı ve FR donanımı ile satın alınabiliyor. Bu özelliklerdeki Leon'un satış fiyatı ise oldukça rekabetçi bir fiyat olan 231.500 TL, tabii bu fiyata otomatik şanzıman olmamasının etkisi büyük.

Yakın dönemde gelecek olan 1.0, 110 beygir gücündeki benzinli ünitede ise Style donanımda yine manuel fakat Style Plus donanıma geçtiğimizde 7 ileri DSG seçenği alınabilecek.

Yeni Volkswagen Caddy

Ticarinin güçlü oyuncularından olan Caddy'nin yeni kasası uzun süredir bekleniyor. Özellikle son dönemlerde ciddi oranlarda artan binek fiyatlarının sonucunda ve ticari araçların binek konforuna yaklaşması ile alıcı, binek fiyatına çok daha lüks donanıma sahip olan hafif ticarilere yöneliyor. Bunu 2020 yılı satışlarında net biçimde görmek mümkün. "Ticarinin S-Class'ı" olarak nitelendirilen Yeni Caddy de bu akımdan nasibini alabilir.

Yeni Caddy Volkswagen'ın MQB platformu üzerine inşa edilmiş, bu ünite Volkswagen grubunun binek modellerinde kullanılıyor, örnek olarak: Golf, SuperB, A3 bunlardan bazıları. Bundan dolayı Caddy'nin sürüş karakteri C veya D segmenti bir Volkswagen'den çok uzak olmayacaktır. Model Türkiye'ye 2.0 litre hacminde dizel motorla geliyor, bu motor 120 beygir güç ve 320 Nm tork sunuyor.

Bir Caddy sahibi olmak istediğiniz zaman ödemeniz gereken minimum tutar 172.900 TL fakat bu arka kapılarında cam olmayan, iki kişilik Cargo versiyonu. Eğer camlı ve 5 kişinin seyahat edebileceği bir Caddy istiyorsanız burada devreye Impression giriyor, onun ise fiyatı 224.900TL. Eğer daha fazla donanım isterseniz de Style paketli bir Volkswagen Caddy 279.900 TL'lik bir fiyat etiketine sahip.

Yeni Nissan Juke

Juke Türkiye'de crossover için önemli adım taşlarından biri olabilir, aynı zamanda marka için de önemli bir model. Juke ilk neslinde ya sev ya nefret et stili bir tasarıma sahipti. Benim, uygun renk konbinasyonları ile gayet sıcak olduğum bir tasarım olsa da sevmeyeni de hayli fazlaydı. Yeni nesil de bu çizgisinden çok şaşmamış, yine radikal çizgileri ile dikkat çeken Nissan Juke artık çok daha teknolojik olacak.

Juke 1.0 litre hacminde bir ünite ile gelecek, bu ünite aracı 117 beygir güç ile taşırken size seçiminize göre 6 ileri manuel ya da 7 ileri çift kavramalı DCT şanzıman eşlik edecek. Juke artık daha yenilikçi tasarımı ve vergi konusunda avantajlı motoru ile B-SUV'de önemli bir oyuncu olacak.

Juke'un Türkiye fiyatları henüz belli değil, fakat açıklanan yurtdışı fiyatları bize biraz fikir verebilir. Model İngiltere'de 17.395 Sterlin, Almanya'da ise 18.990 Euro fiyat etiketine sahip. Bu fiyatlar çok iyimser değil, yani Juke'un düşük vergi dilimine girme veya çok ulaşılabilir olma gibi bir derdi olmayacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us