2021 Mazda CX-9

Geniş bir aileye sahipsiniz ve tıpkı aileniz gibi geniş bir SUV almak istiyorsanız, işte size harikulade bir seçenek; 2021 Mazda CX-9.

2021'de Yenilikler Neler?

Mazda, son dönemdeki ivmeli yükselişini ve özellikle hibrit ve tamamen elektrikli otomobiller konusundaki hassas vizyonu ile kendinden emin şekilde ilerlemeye devam ediyor. Mazda markası altındaki büyük SUV modeli CX-9'da 2021 yılında bir takım güncelleme alıyor.

Yapılan güncellemelerin içinde daha önce Mazda 3 sedan ve hatchaback 'te piyasaya sürülen, güncellenmiş bir 10.3 inçlik bir multimedya ekranı Mazda CX-9'daki ilk yeniliklerden biri oluyor.

Ayrıca 2021 Mazda Cx-9'da telefonunuzu kablosuz şarj etmenizi sağlayacak şarj pedleri de Touring, Grand Touring ve Signature modellerinde standart olarak sunulacak. Grand Touring modelinde, siyah dış kaplamalar, karartılmış bir ızgara, siyah renkte 20 inç jantlar ve kırmızı deri koltuklar içeren bir Carbon Edition paketi de gelecekler arasında bulunuyor.

Üst düzey Signature paketinde, otomatik acil frenleme, yarı otonom sürüş modu, güncellenmiş ızgara ile tekerlek tasarımı ve yeni kapitone deri döşeme dahil olmak üzere bir dizi yeni standart ekipmandan yararlanılıyor.

2021 Mazda CX-9 modelleri arasında en mantıklısı Touring donanımı gibi duruyor. Elektrikli arka bagaj kapağı, deri döşeme iç mekan, elektrikli ayarlanabilir ön koltuklar ve anahtarsız giriş ve çalıştırma gibi birçok özelliğin standart olarak sunulması, onu ideal ve alınabilir bir model haline getiriyor.

Üçüncü sıra oturma grubu, Bose müzik sistemi, daha fazla USB bağlantı noktası ve sis lambaları için de Touring Premium donanımı tam sizin için olabilir.

Motor, Şanzıman ve Performans

Bu kadar heybetli ve devasa kasaların bulundğu segmentte daha çok V-6 homurtusu tercih edilirken Mazda, yakıt ekonomisi ile öne çıkmayı hedefleyerek 2021 CX-9'da tek motor seçeneği olarak, turboşarjlı dört silindirli bir motor sunarak biraz risk aldı.

Bu risk bazı rakiplerine göre avantaj sağlıyor gibi gözükse de gerçekten cesaret isteyen bir durum olmaktan çıkmıyor. 2021 Mazda CX-9'un bu dört silindirli motoru oldukça cesur bir ses çıkarıyor ve hızlanma konusunda da oldukça kabiliyetli duruyor.

Bağımsız kuruluşlarca yapılan hızlanma testlerinde Grand Touring modeli kullanılıyor ve 0'dan 100'e yalnızca 7.1 saniyelik bir sürede ulaşmayı başarıyor. Böyle bir otomobil alarak kimsenin drag yarışlarına katılacağını sanmadığım için bu değerlerin oldukça tatminkar olduğunu söylemek istiyorum.

2021 Mazda CX-9, sürüş meraklısı babaların ve büyük otomobillerin güven duygusu verdiğini düşünen annelerin yegane tercihi olabilecek kabileyette bir SUV olmasıyla da öne çıkmayı başarıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Mazda CX-9'un kabini, kullanılan lüks malzemeler ve detayları ile hayranlık uyandırıyor. Ancak segmentteki diğer rakipleri ile kıyaslandığında yolcu ve bagaj alanı konusunda bir miktar geride kalıyor.

CX-9'un kapısını açıp içine girdiğiniz anda göze batamayan hoş bir lüks sizi karşılıyor. Yumuşak dokunuşlu plastik kaplamalar, fırçalanmış alüminyum ve gerçek gül ağacı kullanılan detay trim parçaları ile Mazda CX-9 gerçekten etkileyici gözüküyor.

Mazda CX-9'un başlıca tercih edilme nedeni olan ikinci ve üçüncü sıra yolcu koltukları da, daha fazla bagaja ihtiyacınız olduğu her an çok kolay ve hızlı şekilde katlanıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Tüm Mazda CX-9'lar, Mazda'nın kullanıcı dostu bilgi-eğlence sistemi ve 10.3 inç büyüklüğündeki multimedya ekranı ile birlikte geliyor. Kullanıcı dostu tabirini kullanırken gerçekten öyle olduğunu da vurgulamak istiyorum.

Mazda Connected Servis paketi ile aracın durumuna ve uzaktan çalıştırma-uzaktan kilitleme gibi temel işlemleri de yapabilirsiniz. Bluetooth telefon bağlantısı ve ses akışının yanında HD radyo, Apple CarPlay ve Android Auto standart olarak gelen özellikler arasında yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

2021 Mazda CX-9, yapılan çarpışma testlerinden beş yıldız alarak güvenlik konusundaki gücünü de kanıtlıyor. Mazda CX-9 ile birlikte gelecek olan temel güvenlik ve sürücü yardımı özellikleri şunları içeriyor;

  • Yaya algılamalı standart otomatik acil frenleme
  • Şerit tutma asistanlı standart şeritten ayrılma uyarısı
  • Standart uyarlanabilir hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Mazda MX-30

Yeni Mazda MX-30

Yaşayan Efsane Mazda MX-5 Miata

Yaşayan Efsane Mazda MX-5 Miata

2021 Mazda 6

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us