2021 Lincoln Navigator

Lincoln markasının SUV serisinin en önemli mücevheri olan Navigator, SUV dünyası içindeki lüks seviyesi ve devasa boyutları ile gücünden hiçbir şey kaybetmeden yoluna devam ediyor.

2021'de Yenilikler Neler?

Devasa boyutlara sahip olan Lincoln Navigator, üç sıra oturma düzeni ve standart olarak kuvvetli bir şaşiyi kullanıma sunuyor. Kabin içerisinde gerçek derilerin kullanılması, gerçek ahşapların kullanılması ve metal detayların göz doldurucu şekilde kullanımı, aileniz ile birlikte yaptığınız uzun yolculuklarda size konforun doruklarını yaşatıyor.

Çift turboşarjlı bir V-6 motorundan elde ettiği 450 beygir gücü ile duruşuna yakışır bir performans vadeden Navigator, bu devasa gövdeyi adeta bir spor otomobil çevikliğinde kaldırabilecek kadar torku da kullanıma sunuyor.

Lincoln'ün amiral gemisi SUV'si 2021 yılı için, dış krom kaplamalarda koyulaştırılmış alternatiflerle birlikte gelen gümüş boyalı jantlarla Monokromatik görünüm paketini opsiyonlar listesine ekliyor.

Bunlarla birlikte 2021 yılı içinde satın alacağınız Navigator modellerinde Asher Grey, Flight Blue, Green Gem ve Signature Navy, Silver Jade, Blue Diamond olmak üzere birçok yeni ve etkileyici dış renk seçeneği de sunuluyor.

Standart olarak gelen kısa dingil mesafesinin yanı sıra uzun dingil mesafesini de seçebileceğiniz gibi kamp ya da benzeri durumlar için dört ton çekme kapasitesi ile çekici paketine de sahip olabilirsiniz.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Lincoln Navigator'de yalnızca bir adet motor seçeneği ve şanzıman kombinasyonu bulunuyor. Bu motordan 450 beygir güç üreten Navigator, sahip olduğu devasa gövdesini kusursuz şekilde kaldırmasına yardımcı olan 10 ileri otomatik vites ile geliyor.

Bu otomatik şanzımanın vites geçişlerinin inanılmaz şekilde kusursuz ve sessiz gerçekleştiğini de söylemeden geçmeyelim. Bağımsız kuruluşlarca hem kısa dingil hem de uzun dingil Navigator ile gerçekleştirilen test sürüşlerinde, iki model arasında kalkış anında bir fark olmadığı görülüyor.

Dezavantaj olarak söyleyebileceğimiz durumlar arasında direksiyon performansını gösterebiliriz. Devasa gövdesinin de getirdiği bir ağırlık, onunla seyahat ederken coşkulu bir sürüş gerçekleştirmenize engel oluyor.

Test sürüşü boyunca karşılaşılan en büyük problem ise yine sürüş kalitesi ile ilgiliydi. İsteğe bağlı 22 inç jantların takılı olduğu Lincoln Navigator'ün bazen titremesi ve keskin darbeler karşısında pek de istenilen konforu verememesi büyük bir eksi olarak haneye yazılıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Lincoln Navigator'ün iç mekanı kendisinden beklendiği gibi son derece lüks ve oldukça geniş. Açık gözenekli ahşap döşeme ve masaj yapan ön koltuklar gibi donanımlar yalnızca üst seviye trim seçeneklerinde mevcuttur.

Ancak giriş seviyesinde bulunan bir Navigator'de bile sahip olunan detaylar da oldukça lüks ve göz doldurucu. Örnek vermek gerekirse üçüncü sıra oturma grubu, bu tarzda olan SUV'ler içindeki en kullanılabilir olanıdır.

Üst seviye donanım paketi ile satın alabileceğiniz opsiyonlar arasında ise otuz farklı şekilde masaj yapabilen ön koltuklar bulunuyor. Koltuklarda o kadar fazla çeşitte masaj ve oturma pozisyonu var ki Navigator ile seyahat etmek vücut sağlığınız için terapi görevi görüyor.

Elbette yine de bu kadar lüks ve heybetli bir SUV'nin başlıca dezavantajları yine yok değil. Lincoln Navigator'ün muazzam boyutu, trafikte dolaşırken ya da park etmeye çalışırken sizi biraz zorlayabilir. Ancak her şeye rağmen sunduğu bagaj alanı ve ekstra geniş yaşam alanı ile ona sahip olmaya değer.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Lincoln Navigator, standart olarak göz alıcı bir 10 inç dokunmatik multimedya ekranı ile birlikte geliyor. Bütün koltuklarda bulunan USB bağlantısı da haneye yazılan artılar arasında yer alıyor. Bilgi eğlence sisteminin grafikleri düzgün ve okunması gayet kolay.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Lincoln Navigator, henüz herhangi bir uluslararası tek kuruluşu tarafından çarpışma testine tabi tutulmamıştır. Böylesine devasa bir SUV'nin elbette güvenlik konusunda da ekstra hassasiyet göstermesi bekleniyor. Güvenlik konusunda sahip olduğu beş yıldız ile kendisine yakışanı yapıyor.

Lincoln ayrıca Co-Pilot360 sürücü yardım teknolojisini de standart olarak sunuyor. Lincoln Navigator'de temelde bulunan güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Standart kör nokta izleme ve çapraz trafik uyarısı
  • Yaya algılamalı standart otomatik acil frenleme
  • Mevcut uyarlanabilir hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Lincoln Corsair

Yeni Lincoln Corsair

2021 Lincoln Nautilus

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us