2021 Lincoln Nautilus

Continental ve MKZ isimli efsane sedanların ölümü ile Lincoln, yalnızca SUV'lara odaklanmak zorunda kaldı ve bunlardan, en yumuşak sürüşlü SUV'si olan Nautilus, 2021 yılında güncellenerek yoluna devam ediyor.

2021'de Yenilikler Neler?

2021 Lincoln Nautilus, son derece iyi şekilde geliştirilmiş süspansiyon sistemi ile birlikte, Audi SQ8, Porsche Cayenne ve Maserati Levante gibi zevkli rakiplerini bile geride bırakıyor. Ayrıca tüm donanım seviyelerinde dört silindirli turbo beslemeli motor standart olarak geliyor.

Fakat, böylesine tarz sahibi bir Amerikan için bir de turbo beslemeli V-6 motor seçeneği ve ister önden, ister dört tekerden çekiş sistemi gibi opsiyonlar da sunuluyor. Lincoln Nautilus, sakin bir sürüş hissiyaatına ve oldukça geniş lüks bir kabine sahiptir.

2021 Lincoln Nautilus, kapsamlı ve detaylı şekilde yeniden tasarlanıyor ve markanın geri kalanındaki abilerine benziyor. Tamamen yenilenmiş bir gösterge paneli, Ford'un Synv 4 işletim sisteminin en son sürümünü çalıştıran 13.2 inç büyüklüğünde bir bilgi-eğlence ekranı içeriyor.

Orta sınıfta yer alan Reserve donanımı, lüksün en iyi dengesini sunuyor. Standart olarak döşemeye göre eklenebilen ekstraların arasında, panoramik bir sunroof, yağmur algılamalı ön cam silecekleri, 13 hoparlörlü Revel ses sistemi, araç içi navigasyon, elektrikli ayarlanabilir direksiyon simidi ve ısıtmalı soğutmalı ön koltuklar ile kullanıcılar lüksün keyfini çıkaracaklar.

Dışarıda sunulan ekipmanların arasında ise, standart olarak gelen 18 inçlik jantlar ve ayrıca 20 inçlik bir jant seçeneği sunuluyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Lincoln Nautilus'un giriş seviyesi paketinde, 250 beygir güç üreten 2.0 litrelik dört silindirli bir motor yer alıyor. Bu motoru sekiz ileri otomatik şanzıman ile yönetebiliyorsunuz ve istenirse sadece önden, ya da dört tekerden çekiş sistemine sahip olarak satın alabiliyorsunuz.

Dört tekerden çekiş sistemine sahip Lincoln Nautilus, 0'dan 100'e 6.8 saniyede çıkmayı başarıyor. Bu değer, rakipleriyle kıyaslandığında böylesine büyük bir cüsseye sahip bir otomobil için hiç de fena sayılmayan bir değer olarak ön plana çıkıyor.

Opsiyon listesinde yer alan 335 beygir gücündeki 2.7 litrelik turboşarjlı V-6 ise 0'dan 100'e 5.9 saniyede çıkmayı başarıyor. Her iki motor seçeneği de, şehir içinde oldukça sessiz ve pürüzsüz şekilde ilerliyor. Tabi, V-6 motor, özellikle otobandaki ani sollamalarda sizi asla üzmüyor ya da düşündürmüyor.

2021 Nautilus, gerçekten aşırı derecede yumuşak süspansiyonlara sahip. Bu şekilde de özellikle bozuk yollarda veya arazi kullanımlarınızda size ekstra bir konfor sağlıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Lincoln Nautilus'un iç makini gerçekten güzel ve kaliteli malzemeler ile kaplanıyor. Üst seviyelerde yer alan Nautilus modellerinde ise lüks deri, metal ve ahşap kaplamalar sunuluyor.

Dokunduğunuz alanların çoğunda, yumuşak deri veya yumuşak suni deri malzemeler kullanılıyor. Böylece her an kendinizi özel ve önemli hissediyorsunuz. Black Label donanım seviyesinde tavan döşemesi dahi suni süet deri ile kaplanmış halde geliyor.

2021 Lincoln Nautilus, Ford Edge ile aynı platformu paylaşıyor olsa da, çoğu kullanıcının bundan haberi olduğunu sanmıyorum. İki araç da benzer şekilde aynı genişlikleri sunuyor. Elbette Nautilus'da sunula 22 farklı yönde ayarlanabilen ve isteğe bağlı masaj opsiyonunun da eklenebildiği koltuklarla farkını ortaya koyuyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

2021 Lincoln Nautilus'da, 12.3 inç büyüklüğünde dijital gösterge ekranına ek olarak, 13.2 inç büyüklüğünde dokunmatik bir multimedya ekranı bulunuyor. Aynı platformu kullandığı Ford'un en yeni Sync 4 bilgi eğlence yazılımının kullanımı oldukça kolaydır ve kablosuz güncelleme özelliği de dahil olmak üzere birçok modern özellik sunuluyor.

Ayrıca, Apple CarPlay ve Android Auto uyumluğunun yanı sıra 11 hoparlörlü ses sistemi ve 4G LTE destekli yerleşik Wi-Fi erişim noktası da 2021 Lincoln Nautilus'da standart olarak bulunan ekipmanların arasında yer alıyor.

Yerleşik olarak gelen navigasyon ve kablosuz şarj standı üst donanım seviyesi olan Reserve ve Black Label modellerinde standart olarak sunuluyor. Özellikle çocuklu alıcılara hitap eden Lincoln Nautilus'da, tüm donanım seviyelerinde isteğe bağlı bir arka koltuk eğlence sistemi de sunuluyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikler

2021 Lincoln Nautilus, bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma ve güvenlik testlerinden beş yıldız alarak, güvenlik konusunda kendisini kanıtlıyor. Ayrıca tüm Nautilus modelleri, Lincoln'ün Co-Pilot360 isimli sürücü yardımcı özellik sistemi ile birlikte geliyor.

Temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  •  Yaya algılamalı standart otomatik acil frenleme
  •  Şeritten ayrılma uyarısıyla standart şerit tutma yardımı
  •  Şerit merkezleme uyarlamalı direksiyon ile mevcut uyarlanabilir hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Lincoln Corsair

Yeni Lincoln Corsair

2021 Lincoln Navigator

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us