2021 Jeep Wrangler

Sadece başlı başına Jeep markasının adını duyduğunuz da bile içinizi hareketlendiren, retro tasarımı ile her an dikkatleri üzerinize çeken Wrangler, 2021 yılında güncellenen özellikleri ile kullanıcılar ile buluşuyor.

2021’de Yenilikler Neler?

2021 Jeep Wrangler, II. Dünya Savaşı döneminden kalma ‘askeri araç’ tasarımı ile 2021 yılında da Retro tasarımının getirdiği tarz sahibi kullanıcıların bir numaralı tercihi olmaya devam ediyor. Elbette II. Dünya Savaşında kullanılan askeri araçlardan tek farkı, elektrikli camlar ve klima gibi lüks özelliklerinin olması olabilir.

Tüm bunlardan daha fazlasını isterseniz, dokunmatik multimedya ekranı, ortak şekilde internet kullanabilmenizi sağlayan Wi-Fi bağlantı noktası ve elektrikli olarak açılan bagaj kapağı ile gerçekten lüks özelliklere sahip bir askeri araca sahip olabilirsiniz.

2021 Jeep Wrangler için en büyük haber, iki yeni güç aktarım organına sahip olması olabilir. Bunlardan ilki elektrik ile benzinin birleşimi plug-in hibrit 4xe ve Rubicon 392 model isimli 470 beygir gücündeki V-8.

Yeni olarak sunulan hibrit motor ile birlikte 375 beygir güç üreten yeni Jeep Wrangler, 40 Km'ye kadar elektrikli sürüş menzili sunuyor. Yeni Jeep Wrangler 4xe'nin pilleri arka koltukların altına yerleştirilmesine rağmen diğer içten yanmalı motorlarla hiçbir yükseklik farkı oluşmuyor.

Jeep Wrangler'in doğasına en çok yakışan model ise bence Rubicon 392. Rubicon 392'ye özel olarak sunulan trim parçalarına ek olarak devasa 33 inçlik lastik ebatlarıyla trafikte tüm gözlerin üstünüzde olduğunu hissediyorsunuz.

2021 Jeep Wrangler donanım seviyelerinden biri olan Sport S'de klima, otomatik farlar, deri kaplı direksiyon, elektrikli camlar, ısıtmalı koltuklar gibi savaş döneminin askeri araçlarına göre bir hayli lüks özellikleri standart olarak satın alabiliyorsunuz.

Motor, Şanzıman ve Performans

Önceki nesil Jeep Wrangler'de standart olarak bulunan 285 beygir gücündeki 3,6 litrelik V-6 motor 2021 yılında yeni Wrangler JL'nin kaputunun altına giriyor ve bu motoru altı ileri manuel şanzıman ve ya yumuşak geçişleri ile konfor seviyenizi yükselmeye yardımcı olacak sekiz ileri otomatik vites ile eşleştirebiliyorsunuz.

Opsiyonlar listesinde yer alan turboşarj destekli dört silindirli motoru destekleyen elektrikli motor, bu retro tasarımda elektrik gücünü test etmenize olanak sağlıyor. Hibrit motor seçeneğinin yanında, 2021 Jeep Wrangler'in motor seçeneklerinin arasında 3.6 litrelik bir V-6 ve 3.0 litrelik bir dizel V-6 da bulunuyor.

2021 Jeep Wrangler'da ilk defa kullanılacak olan motorlar arasında plug-in hibrit Wrangler 4xe ile birlikte hacim tutkunlarının yüzünü güldürecek bir de 6.4 litrelik bir V-8 motor da bulunuyor.

Ayrıca bir Jeep Wrangler'e sahip olmanın hemen her zaman maceraya açık olması yüzünden yarı zamanlı dört çeker çekiş sistemi de tüm serilerde standart olarak sunuluyor Çekiş sistemleri arasındaki geçişi de konsolun ortasında bulunan koldan yönetiyorsunuz.

Bağımsız kuruluşlarca yapılan yol testlerinde baz model olarak kullanılan Jeep Wrangler Sport, V-6 motora sahip 6 ileri manuel şanzımanı ile 0'dan 100'e 6.1 saniyede çıkmayı başarıyor. Aynı testi otomatik şanzıman ile denendiğinde ise 0'dan 100'e 6.8 saniyede tamamlıyor.

İkonik donanımlardan biri olan Rubicon modeli ile bu test gerçekleştirildiğinde ise üstünde bulunan ekstra off-road ekipmanlarının getirdiği ağırlık ile bu süre bir miktar daha artıyor. Test parkurunda yapılan performansda, Wrangler JL'nin önceki nesline göre çok daha fazla gelişmiş olduğu gözle görülür biçimde fark ediliyor.

2021 Jeep Wrangler'in yol tutuşu iyileştirilmiş olsa da, günümüz rafine SUV'larına göre hala bir kamyon gibi hissettirdiği aşikar.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Sadece elektrik gücü ile zorlu parkurların üstesinden gelme fikri size de cazip geliyorsa o zaman Wrangler 4xe'ye bir şans vermelisiniz. 2021 Jeep Wrangler 4xe'nin arka koltuklarının altında 17 kWh'lik pil takımı bulunuyor. Bu pillerle 40 km kadar elektrikli sürüş menzili sağladığı söylenen Wrangler 4xe için bu enerijiyi birkaç saatlik arazi sürüşünde tamamen bitirmeniz mümkün.

Ancak endişelenmenize gerek yok. Eğer elektrikli sürüşünüzün tam ortasında pilleriniz biterse, Wrangler 4xe kendiniz otomatik olarak içten yanmalı motora geçiriyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Jeep Wrangler günümüzdeki SUV'ler ile kıyaslandığında elbetteki en geniş iç mekanı sunmuyor. Ona sahip olmak demek geçmiş ile gelecek arasında bir köprü oluşturmak gibi bir his yaratıyor.

Dikine yerleştirilmiş ön cam ve oldukça yüksek ön göğüs, ufak çaplı bir zırhlı askeri araç atmosferi yaşamanıza sebep oluyor. Tabii ki sizin askeri aracınızda klima kontrol sistemi, elektrikli camlar ve opsiyona göre elektrikli açılır bagaj kapağı, konsolun ortasında bulunan dokunmatik multimedya ekranı, ısıtmalı koltuklar gibi bir hayli lüks özellik bulunuyor.

Küçük eşya gözleri konusunda da oldukça cömert olan Wrangler, herhangi bir doğa gezisi veya kamp yapmak istediğinizde sizin ve ailenizin eşyalarını rahat bir şekilde taşımanıza yetecek kadar bagaj alanı sunuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

2021 Jeep Wrangler henüz resmi çarpışma test kuruluşları tarafından test edilip derecelendirilmedi, bu nedenle herhangi bir çarpışma durumunda nasıl bir sonuç aldığını sizinle paylaşamıyorum.

Opsiyon listesinde bulunan birçok güvenlik ekipmanı ile sizin ve çevrenizdeki insanların güvenliğini artırmanız mümkün. Jeep Wrangler'de standart olarak bulunan güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor.

  • Mevcut kör nokta izleme
  • Mevcut arka çapraz trafik uyarısı
  • Mevcut arka park sensörleri

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Jeep Compass

Yeni Jeep Compass

2021 Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Wagoneer ile Büyük Oynamaya Devam Ediyor

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us