2021 Jeep Grand Cherokee

Tamamen yeni bir mekanik platform üzerinde yeniden tasarlanan 2021 Jeep Grand Cherokee, markanın ikonik SUV modeli olarak arazideki hakimiyetine devam ediyor.

2021'de Yenilikler Neler?

2021 Jeep Grand Cherokee L, tamamen yenilenen platformu sayesinde artık daha uzun şasi anlamına gelen L donanımı ile birlikte geliyor. Bu daha uzun model ile arka sırada üçüncü oturma grubu da eklenmiş oluyor.

Hali hazırda satışta olan iki oturma sırasına sahip olan Jeep Grand Cherokee, aynı tasarımı kullanmaya devam ediyor. Yeni platforma ise 2022 yılında geçmeyi planlıyor. Bu durum şaşırtıcı olmakla birlikte, kulağa oldukça garip geliyor haklısınız.

Standart olarak sunulan motor kombinasyonunda Jeep ailesine yakışan V-6 bulunurken, daha fazla güç ve daha fazla performans isteyen müşteriler için de güçlü bir V-8 opsiyonu sunuluyor.

Tüm bu yeniliklerin yanında teknoloji ve seyahat konforu kısmında da güncellemeler gerçekleştiren Jeep, elektrikli arka bagaj kapağı, otomatik yanan uzun hüzmeli farlar, uzaktan anahtarla çalıştırma, iç ortam ambiyans aydınlatması, sürücü koltuğunda bulunan hafızalı koltuk, deri döşeme ve arka koltuklar için ısıtma opsiyonu gibi yenilikleri Grand Cherokee'ye ekliyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Jeep Grand Cherokee L'nizi, eğer V-8 olarak seçmezseniz yalnızca V-6 motor seçeneği ile birlikte gelecektir. Temel olarak sunulan bu V-6 motor genel olarak sessiz ve konforlu hissettiriyor.

Ağır ve büyük cüssesini gayet kolay şekilde kaldırmasını sağlayan bu motor kombinasyonları sürüş sırasında size oldukça konforlu bir seyahat gerçekleştirmenizi sağlıyor. Özellikle bu boyutlardaki SUV'lerin şehir içindeki kullanım kolaylığı sağlaması önemli bir detay olurken, bunu Jeep Grand Cherokee gayet güzel şekilde başarıyor.

Böylesine büyük ve güçlü SUV'lerden bekleneceği gibi sadece arazi sürüşü ya da şehir içindeki sürüşlerin yanında çekici demiri sayesinde mini karavan çekmek istediğinizde de Jeep Grand Cherokee sizi asla üzmüyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Grand Cherokee'nin iç mekanına geçtiğinizde sizi iki farklı iç mekan karşılıyor. Eğer 2021 model bir Grand Cherokee'nin içine girerseniz sizi çok da farklı bir tasarım detayları beklemiyor. Ancak 2021 model bir Grand Cherokee L'nin içine girerseniz, tıpkı dışarıda olduğu gibi içeride de yeniden tasarlanmış bir iç mekan sizi karşılıyor.

Sert plastik malzemelerin her zaman kalite algısı üzerindeki etkisi malumuzdur. 2021 Jeep Grand Cherokee'de de dokunduğunuz alanların çoğunda yumuşak plastik ve deri kaplamalar hakim oluyor. Daha alt kısımlara inildiğinde ise sert plastik malzemeler bulunuyor.

Saklama alanı ve küçük eşya gözleri konusunda da yeterince bonkör olan Grand Cherokee, daha uzun şasiye sahip olan L modelinde, üçüncü sırada yer alan koltuklar da yattığında devasa bir bagaj hacmini kullanıma sunuyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Grand Cherokee, genel olarak Jeep markasının çoğu modelinde kullanılan ve mükemmel derecede hızlı, pratik ve kullanımı kolay olan UConnect bilgi-eğlence sistemi ile birlikte geliyor.

İki oturma sırasına sahip Grand Cherokee'de standart olarak 5 inçlik bir multimedya ekranı bulunuyor. 2021 yılında bu boyutlardaki bir ekranın yetersiz olduğu aşikar, o yüzden opsiyonlar listesinde yer alan 8.4 inç büyüklüğündeki dokunmatik multimedya ekranına geçmenizi öneririm.

Tamamen yenilenmiş platformu ile yenilenen bir iç mekana sahip olan Grand Cherokee L'de ise isteğe bağlı yerleşik navigasyon hizmetinin de alınabildiği, 10.1 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranı bulunuyor.

Arka koltukta seyahat edenler için eğlence kısmı da unutulmuyor, koltuk başları arkasında bulunan ekranlar ve Wi-Fi hizmeti ile seyahat sırasında Jeep Grand Cherokee adeta bir sinema salonuna dönüşüyor.

Ayrıca kaliteli müzik tutkunlarının vazgeçilmezi olan altı hoparlörlü Boston Akustik stero, dokuz hoparlörlü bir Alpine sistemi ya da 19 hoparlörlü Harman/Kordon da dahil olmak üzere oldukça geniş yelpazede gelişmiş seçenekler de 2021 Jeep Grand Cherokee'de sunuluyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

İki oturma sırasına sahip Grand Cherokee, önceden gerçekleştirilen çarpışma testlerinde pek iyi bir sonuç göstermedi. 2021 yılında her ne kadar tasarım değişmese de güvenlik konusunda iyileştirmelerin yapılmasını bekliyorum. Grand Cherokee L'de ise henüz ulusal test kuruluşları tarafından yapılmış bir çarpışma testi bulunmuyor.

Hem iki sıralı hem de üç sıralı Jeep Grand Cherokee'lerde isteğe bağlı sürücü yardımcı özellikleri bulunuyor. Temelde yer alan güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor.

  • Mevcut otomatik acil frenleme
  • Mevcut şeritten ayrılma uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Jeep Compass

Yeni Jeep Compass

2021 Jeep Wrangler

Jeep Grand Wagoneer ile Büyük Oynamaya Devam Ediyor

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us