2021 Hyundai Kona Makyajlandı!

İçten yanmalı düşük hacimli motorlarının yanı sıra, hibrit ve elektrikli motor seçenekleriyle de geniş bir ürün yelpazesi sunan Hyundai Kona yeni yüzüyle bizlerle!

Hyundai SUV ailesinin küçük çocuğu olan Kona, çıktığı 2017 yılının sonundan sonra makyajlanan yüzüyle çok daha agresif ve keskin çizgilere sahip olurken caddelerdeki yerini almaya hazır duruyor.

2021'de Hangi Yenilikler Geliyor?

Güncellenen dış tasarımının üstüne eklenen N-line versiyonu onu daha hızlı ve karizmatik bir SUV yapıyor. Tasarımında köpekbalığı  burnundan esinlenilen Yeni Hyundai Kona, Yeni Tucson ve Yeni 2021 i30 hatchback ve sedan'da görüldüğü gibi daha cesur ve adeta sırıtan ızgara tasarımını içeren Kona, markanın 'Sensuous Sportiness'  küresel tasarım diliyle uyumludur. 

Kona'nın karakterini yansıtan, kaputun üstünde konumlandırılmış gündüz farları, alt tampon ve sürüş lambalarıyla birlikte yeniden tasarlandı. Aşağıya indirilen ana tampon şeridi ön kısıma daha kalın ve sağlam bir görünüm kazandırırken tekerlek üstü dodikleriyle harmanlanan çamurluklar daha sorunsuz bir tasarımı ortaya çıkarıyor.

Kaputun kavisli kenarlarının yanı sıra, önceki Kona'dan 40mm daha uzaması,  yandan bakıldığında önceki Kona'nın kaslı ve akıcı şeklini korumasının yanında daha akıcı ve şık bir silüet kazanmasına sebep oluyor.

İç Mekan ve Konfor Detayları

İç mekana geçtiğimizde, yeniden tasarlanan konsolla beraber daha fazla eşya gözü ve uzayan boyutlarının sonucu artan arka diz mesafesi, uzun yolculuklarda daha konforlu yaşam alanı sağlıyor. Yatay tasarımın öğelerinin hakim olduğu konsol, geniş ve havadar görünürken, elektrikli park freninin eklenmesiyle orta konsol da sade ve kullanışlı hale geliyor.

Standart olarak sunulan 8.0 inçlik multimedya sistemi eğer istenirse Yeni i20'de de kullanılan 10,25 inçlik  büyük ekranla alınabilirken Android Auto ve Apple CarPlay de standart olarak geliyor.

Teknolojik Gelişmeler

Bunlarla beraber makyajlı Hyundai Kona ile üst donanım paketlerinde arka koltuklarda da ısıtma ve yine arka koltuklar için USB bağlantı portları da alınabiliyor. Makyajlanan Kona ile beraber ön koltuklarda da yenilenmiş dizaynın yanı sıra manuel olarak yükseklik ayarı da sunuluyor.

Diğer iç iyileştirmeler arasında orta konsolda bardak tutucular ve ayak boşlukları için ortam ışığı gibi yenilikler eklenirken, hoparlörler ile havalandırma deliklerinin etrafında yeni alüminyum kaplama halkalar yer alıyor.

Yeni Hyundai Kona ile beraber gelen teknolojiler ise şöyle;

  • Kör Nokta Çarpışma Önleme Yardımı (BCA)
  • Arka Çapraz Trafik Çarpışma Önleme Yardımı
  • Dur-kalk özellikli Akıllı Seyir Kontrolü (SCC)
  • Öncü Araç Kalkış Uyarısı (LVDA)
  • Şerit Takip Asistanı (LFA)
  • Akıllı Hız Sınırı Uyarısı (ISLW)
  • Güvenli Çıkış Uyarısı (SEW)
  • Arka Koltuk Uyarısı (RSA)
  • İleri Çarpışma Önleme Yardımı (FCA) - şimdi isteğe bağlı bisikletçi algılama ile

Ek olarak, hava yastıkları açıldığında veya e-Çağrı düğmesine basıldığında acil durum hizmetlerini otomatik olarak uyaran bir özellik olan eCall ile birlikte sunulacak.

Yeni Hyundai Kona N Line

Makyajlanan Hyundai Kona ile beraber ilk defa ortaya çıkan Kona N Line'da dış tasarım, daha alçak ve ek hava girişlerine sahip olan ön tamponu ile kendini belli ederken normalde plastik renginde olan teker üstü dodikler de araç ile aynı renk olarak geliyor.

Yan profilden 18 inç özel kesim jantlar ve alçaltılmış marşpiyeller ile daha akıcı bir silüete sahip olan Hyundai Kona N Line, kaslı duruşundan taviz vermiyor. Arka tarafta yine gövde rengiyle aynı olan tamponun üstünde spor bir difüzör ve sağ tarafta çift susturuculu egzos yer alıyor.

İç mekanda süet, deri veya kumaş olarak tercih edilebilen koltukların üstünde N Line olduğunu vurgulayan logo ve kırmızı dikişler dikkat çekerken, aynı kırmızı detaylar metal gaz pedalları ve vites topuzunda da devam ediyor. Sadece N Line'a özel siyah tonda iç döşeme rengi sunulduğunu da hatırlatalım.

Motor, Güç ve Şanzıman

Yeni Hyundai Kona N Line, Hyundai'nin önceki nesline göre güçlendirilmiş 1.6 litrelik turbolu benzinli motorunu kullanırken bu motoru çift kavramalı 7 ileri vites ile yönetiyorsunuz. Benzinli motor seçeneklerinin yanında hibrit ve elektrikli motorlarıyla da satın alınabilecek.

Şu an makyajsız 1.0 MPI 5 ileri benzinli Hyundai Kona 134.070 liradan satılırken makyajlı modelin kaç bin liradan satışa sunulacağı henüz belli değil.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Yeni Hyundai Palisade

Yeni Hyundai Palisade

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us