2021 Fiat 500X

Efsane ikonik Fiat modeli 500'ün, günümüz trendine uyarlanmış yarı SUV hali 500X, 2021 yılında da yolların 'sevimli suratı' olmaya devam ediyor!

2021'de Yenilikler Neler?

Temellerini Jeep Renegade ile paylaşmasına rağmen, 2021 Fiat 500X, büyüleyici retro stili ile kendi yolunda ilerliyor. 2021 yılında tüm 500X modelleri turbo beslemeli dört silindirli bir motor ve standart olarak dört tekerden çekiş sistemi ile birlikte geliyor.

2021 Fiat 500X aynı zamanda şık bir iç tasarıma sahip. Ancak bagaj hacmi ve arka koltukta seyahat eden yetişkinler için biraz sınırlı olabilir.

500X, 2021 yılı için birkaç değişikliğe uğruyor. Giriş paketindeki Pop donanımı ve orta seviyedeki Trekking'i güncellenmiş koltuk döşemesi ve gösterge paneli kaplamasına sahipken, Sport modeli artık Sport Value paketi ile sipariş edilebiliyor.

Opsiyonlar listesinde bulunan, panoramik bir sunroof, 19 inç jantlar, Beats stereo sistemi, LED farlar, ön ve arka park sensörleri, araç içi navigasyon ve ısıtmalı ön koltukları 500X'inize ekleyebiliyorsunuz.

500X'teki trim seviyeleri arasında çok fazla fark bulunmuyor. Trekking Plus, Trekking ve Sport donanımlarından birkaç farklı özellik ile birlikte geliyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Tüm Fiat 500X modelleri, 177 beygir güç üreten turboşarjlı 1.3 litrelik dört silindirli bir motorla birlikte geliyor. Dokuz ileri otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor. Ayrıca dört tekerlekten çekiş sistemi, çeşitli koşullarda çekişi optimize etmek için sürücü tarafından ayarlanabiliyor.

Standart olarak 17 inç jantların yanında Trekking modelinde satın alınabilen 18 inç veya 19 inç jantlarla birlikte geliyor. Donanım seviyesi ne olursa olsun, 500X bu klasmandaki sürmesi en keyifli model olarak öne çıkıyor.

Fiat'ın süspansiyonu otobanda seyir için gayet rahat ve kullanışlıdır fakat virajlı dar yollarda sakinliğini yitiriyorlar.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Fiat 500X'in iç mekanı dar ve iç malzemelerinin kalitesi sınıfının en iyisi olmaktan uzak. Bunu dışında, kontrol düğmelerinin düzeni gayet kullanışlı ve sürüş pozisyonu çeşitli vücut şekillerine ve boyutlarına uyarlanabiliyor.

Aynı zamanda, çekici bir kabin tasarımına ve özellikle yükseltimiş koltukları sayesinde rahat ve ferah bir sürüş ve oturma pozisyonu sunuyor. Ön tarafta rahatça seyahat edebilirken arka koltuklar tasarımı ve içerdiği alan hacmi yüzünden yalnızca iki kişinin rahatça seyahat edebilmesine olanak sunuyor.

Arka tarafa iki kişi oturduğu zaman ortaya çıkan boşluk el bagajlarının taşınması için değerlendirilebilirken, küçük eşya gözleri konusunda Fiat 500X'in rakipleri karşısında yine orta seviye olduğunun altını çizelim.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Fiat 500X, Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğunu ve 7.0 inç büyüklüğündeki dokunmatik multimedya ekranından erişebileceğiniz bilgi-eğlence arayüzünü standart olarak tüm modellerinde sunuyor.

Bununla birlikte Trekking Plus donanım seviyesi fabrika çıkışlı navigasyon sistemi içerirken bu donanım Trekking ve Sport donanım seviyelerinde isteğe bağlıdır. Ayrıca opsiyonlar listesinde yer alan Beats stereo ses sitemi de 500X'de seyahat ederken müzik dinleme zevkinizi artırıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Fiat 500X'de sunulan Gelişmiş Sürücü Yardım Grubu paketinin seçilmesi ile uyarlanabilir hız sabitleyici, otomatik acil frenleme, kör nokta izleme asistanı, şeritte tutma yardımı ve otomatik yanan uzun farlar gibi bir dizi premium güvenlik özelliklerine sahip olunabiliyor.

Ayrıca 2021 Fiat 500X'de standart olarak sunulan temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Otomatik acil frenlemeli mevcut uyarlanabilir hız sabitleyici
  • Arka çapraz trafik uyarıları ile mevcut kör nokta izleme
  • Şerit tutma yardımına sahip mevcut şeritten ayrılma uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Fiat Egea'ya Yeni Paket | City Sport

Fiat Egea'ya Yeni Paket | City Sport

Fiat 500 Electric 3+1 Tanıtıldı

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us