2021 Audi RS Q8

Kaputunun altındaki 591 beygir gücü ve gerçekten etkileyici tasarımı ile, 2021 Audi RS Q8, Lamborghini Urus'a dahiyane bir rakip olarak Alman lüks imzasını en iyi şekilde taşıyor.

2021'de Yenilikler Neler?

2021 Audi RS Q8, tüm donanım seviyelerinde dört tekerden çekiş sistemi olan Quattro ile birlikte geliyor. Audi, bu canavarın 0'dan 100'e 3.7 saniyede sıçrayabildiğini söylüyor. Kabin içinde de nappa deri döşeme ve sizin seçiminize bırakılan, hakiki karbon fiber döşeme ya da ahşap aksan dahil olmak üzere birinci sınıf malzemeler kullanılmaya devam ediliyor.

Virtual Cockpit, dijital gösterge ekranı ve çift ekranlı bilgi-eğlence sistemi dahil olmak üzere Audi'nin en son teknoloji cihazlarının tümü 2021 Audi RS Q8'de standart olarak sunuluyor.

Ayrıca tüm RS Q8 modellerinde havalı süspansiyon sistemi, 22 inç jantlar, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar ve 17 hoparlörlü Bang&Olufsen stereo sistemleri standart olarak geliyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Audi RS Q8, 591 beygir gücü ve 800 Nm tork üreten çift turboşarjlı 4.0 litrelik V-8 bir motora sahiptir. Bu motor kombinasyonu Quattro, yani dört tekerden çekiş sistemi ve sekiz ileri otomatik şanzıman ile yönetiliyor.

Ayrıca yakıt verimliliğini artırmak ve performansına yardımcı olması için, 48 voltluk bir hibrit sistemini de Audi, RS Q8'de kullanıyor.

Audi RS6 ile aynı güç aktarma organlarının kullanıldığı RS Q8, etkileyici torku ve yüksek beygir gücünün sonucunda 0'dan 100'e 3.7 saniye gibi oldukça kısa bir sürede tırmanıyor. Aynı zamanda, henüz ölçülmemiş olmakla birlikte maksimum hızının da 302 km/h'lere ulaştığı iddia ediliyor.

Kasım 2019 tarihinde, Audi RS Q8, henüz prototip aşamasında iken, kamuflajlı şekilde Nürburgring pistinde bir rekora da sahip olduğunu eklemeliyim.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Audi RS Q8'in iç mekanı da oldukça etkileyici. Beş koltuklu kabinin içinde, viraj alırken sizi yerinizde tutmak için yanal destekleri artırılmış, daha spor ve agresif bir koltuk dizaynı yaratmış gibi gözükse de, aslında standart bir Q8 ile aynı koltukları kullanıyor.

Ayrıca baştan aşağıya kabinin birçok yerinde RS logoları da bulunuyor. Yolcular için küçük eşya gözleri ve bagaj hacmi konusunda da normal Q8 ile aynı özellikler sunuluyor. Bu da her iki koltuk sırasında oturan yetişkinler için bol miktarda diz ve baş mesafesi anlamına geliyor.

Onun dışında kabinin ve göğüsün geri kalanında alışılmış Audi tasarım dilinin hakim olduğu göze çarpıyor. Bence burada bir diğer dikkat çeken detay ise direksiyon simidi oluyor. Bir otomobili performanslı kardeşlerinden ayıran en önemli parça olan direksiyon simidinin Audi RS Q8'de yuvarlak halde ve gayet sade bir tasarımla kullanılması içerideki o sportif duyguyu azaltmaya sebep oluyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Audi'nin Virtual Cockpit adını verdiği dijital gösterge kümesi ve çift dokunmatik ekranlı MMI arayüzü ile tork ve anlık güç çıkışının yanında, tur süreleri ve g kuvvetleri gibi bilgileri gösterebilen RS'lere özgü multimedya ekranı 2021 Audi RS Q8'de standart olarak kullanılıyor.

Bunun dışında, yine standart donanımlar arasında Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonu, 4G LTE Wi-Fi etkin noktası, navigasyon ve SiriusXM uydu radyosu dahil olmak üzere, Audi RS Q8'de teknolojik anlamda da birçok özellik yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Audi RS Q8 için henüz herhangi bir uluslararası test kuruluşu tarafından çarpışma testlerine tabi tutulmadı. Ancak performans tarafında yer almayan standart Q8 bu testlerden oldukça başarılı sonuçlarla ayrılmıştı.

Audi RS Q8'in de güvenlik konusunda oldukça başarılı olacağı aşikar. RS Q8'de bulunan temel güvenlik ve sürücü yardımı özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Yaya algılamalı standart otomatik acil frenleme
  • Şerit tutma yardımına sahip mevcut şeritten ayrılma uyarısı
  • Mevcut uyarlanabilir hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Audi S8

Yeni Audi S8

Yeni Audi A8 L Horch

Yeni Audi A8 L Horch

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us